Προφίλ

Ίδρυση

Τo 2023, η Σεμίνα Νάνη, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Προπονήτρια Υγείας και Ευεξίας και Διδάκτωρ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με αγάπη και σεβασμό για τη φύση και τον άνθρωπο, ίδρυσε την Acheron Outdoors, ως μια νέα προσέγγιση εναλλακτικού τουρισμού, με έμφαση στα αθλήματα βουνού, στον ποταμό Αχέροντα, στη Γλυκή Θεσπρωτίας.

Σκοπός

Πρωταρχικό μέλημα της Acheron Outdoors είναι να φέρει μικρούς και μεγάλους σε επαφή με τη φύση και να τους εξοικειώσει με τον αθλητικό τουρισμό και τις υπαίθριες δραστηριότητες, καθώς και να αναδείξει όλες εκείνες τις ευεργετικές ψυχοσωματικές επιδράσεις που παρέχει το φυσικό περιβάλλον και ο αθλητισμός στην υγεία μας. Επιπλέον, επιμέρους στόχοι της Acheron Outdoors είναι:

  • η προστασία της φύσης,
  • η περαιτέρω προβολή του φυσικού κάλλους της περιοχής,
  • η διαμόρφωση φιλοπεριβαλλοντικών στάσεων και αντιλήψεων,
  • και η προώθηση του τόπου μας ως εναλλακτικού προορισμού με έμφαση στον πεζοπορικό, αναρριχητικό και ιστορικό-πολιτιστικό τουρισμό.

Δέσμευση μας είναι να σας χαρίσουμε όμορφες στιγμές, χαρά, αληθινή διασκέδαση και αληθινά χαμόγελα!!!

Καινοτομία

Στην Acheron Outdoors, νιώθουμε περήφανοι που είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να σας δηλώσουμε ότι η επιχείρηση μας είναι η πρώτη στη Γλυκή που:

  • Εισήγαγε και εδραίωσε τη δραστηριότητα της αναρρίχησης ως μία εναλλακτική μορφή ενίσχυσης του αθλητικού τουρισμού και των δραστηριοτήτων αναψυχής στον ποταμό Αχέροντα.
  • Ιδρύθηκε από Πτυχιούχο Τµήµατος Επιστήµης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.), µε ειδικότητα: «Αθλητικός Τουρισμός και Αναψυχή» και κάτοχο άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Προπονήτριας Ορειβασίας – Αναρρίχησης από τη ΓΓΑ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.