Ποταμοδιάσχιση: Τι είναι και ποια τα οφέλη της;

Ποταμοδιάσχιση: Τι είναι και ποια τα οφέλη της;

Τι είναι η Ποταμοδιάσχιση;

Η Ποταμοδιάσχιση ή αλλιώς “River Trekking” είναι μία υπαίθρια δραστηριότητα που περιλαμβάνει πεζοπορία κατά μήκος ποταμών, δηλαδή περπάτημα τόσο στις όχθες, όσο και μέσα στο νερό. Δεν χρησιμοποιούμε πλωτά ή άλλα τεχνικά μέσα, ωστόσο σε κάποια σημεία ανάλογα με το βάθος του ποταμού μπορεί να χρειαστεί να κολυμπήσουμε.

 

Ποια είναι τα οφέλη της Ποταμοδιάσχισης;   

Η Ποταμοδιάσχιση αποτελεί μία από τις πιο συναρπαστικές και ευχάριστες υπαίθριες δραστηριότητες, για όσους θέλουν να αποδράσουν για λίγο από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και τους ξέφρενους ρυθμούς της πόλης!

Πρόκειται για μία δραστηριότητα η οποία προάγει τη ψυχική ηρεμία και τη γαλήνη, βελτιώνει τη διάθεση, μειώνει τα συναισθήματα απομόνωσης, ενώ παράλληλα συνδράμει σημαντικά στην ανάπτυξη της ενσυνειδητότητας.

Το κυριότερο όμως όλων είναι το γεγονός ότι, μας φέρνει σε άμεση επαφή με τη φύση και μας βοηθά να γνωρίσουμε πιο ουσιαστικά και βαθύτερα τον εαυτό μας!

Εάν θέλεις κι εσύ να αποσυνδεθείς από ό,τι σε αγχώνει, σε περιμένουμε για μία μοναδική Ποταμοδιάσχιση στον Αχέροντα, το μυθικό πέρασμα για τον κάτω κόσμο!